Open top menu
subota, 6. rujna 2014.

Da li vam ovo zvuči prepotentno? Shvatićete da nije kada probate palačinke po ovom receptu!


Pravite palačinke po receptu
Ako ste i vi pravili palačinke po “stavi sastojke otprilike” savetu mame, bake, tetke, svekrve…a one nisu bile baš kao njihove, to je zato što one imaju dovoljno iskustva da otprilike zaista može da funkcioniše. Meni nikad

nije. Nekad su žilave, nekad se loše peku, nekad nisu baš ukusne… Dakle, recept sa tačnim merama, sve izmerite i palačinke će vam biti bolje od svih koje ste do sada probale. Časna reč! Meni jesu. Potvrdili – svi koji su ih probali!
Recept, kažu, a pitanje je da li je istina, potiče iz Bazara od pre 30 godina. Pitanje je da li je ovo originalni recepat, ali svakako je savršen. Testo ni gusto ni retko, a peče se savršeno.



Za super palačinke vam je potrebno:

*250gr brašna
*1/2l mleka
*1/4l kisele vode
*3 jaja
*2 supene kašike ulja
*malo soli.

Ništa ne dodajte, ništa ne oduzimajte!
Top savet:
Kada umutite testo, ostvaite ga da odstoji 15-ak minuta, palačinke će se lepše peći (mamina tajna)!
Jedini problem sa ovim receptom je što ćete nećete moći da napečete toliko

palačinki koliko će vaši ukućani biti u stanju da pojedu.

Izvor: (lepotica.rs)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian