Open top menu
nedjelja, 7. rujna 2014.

Ime im odgovara jer se listaju kao kupus, a ukus je neverovatan!!! Relativno se brzo i lako spremaju, mekane su i drugi dan i zadovoljna sam ovim pecivom.Probajte i vi!!!




Sastojci

    Testo:
     1 kg mekog brasna tip 400
     3 dl mlakog mleka
     2 dl mlake vode
     2 kasicice secera
     40 g svezeg kvasca
     1/2 kesice praska za pecivo
     2 dl ulja
     1 kasika soli
    Fil:
     200 g margarina za mazanje/ Rama, Soft i sl./
     3 zumanceta
     1 kasika soli
     po zelji:300 g Feta sira ili 200 gr rendanog trapista ili sunka, kulen i dr.
    Premaz:
     2 belanceta

     po zelji: susam, kim


Priprema:

1



U malo toplog mleka staviti
secer i dodati kvasac.
Sacekati 10 minuta da
lepo nadodje.
2
U posudu za mesenje dodati
brasno i sve ostale sastojke i
nadosli kvasac, te umesiti glatko
testo koje se ne lepi za ruke.
Ne treba ga puno mesiti ,jer
ce biti zilavo. Prekriti ga krpom
i ostaviti 1 sat da nadodje i
udvostruci kolicinu.
3
Pripremiti fil: Umutiti margarin
sa zumancima i dodati so.
Sir posebno izgnjeciti, a ako
zelite mozete pripremiti i rendani
trapist sa nekim suvim specijalitetom
/ sunka, prsuta, kulen i dr/.
4
Ja sam pola spremala sa sirom,
a pola sa rendanim trapistom
bez drugih dodataka.
5
Posle 30 minuta testo podeliti na
2-3 dela, ja sam podelila na dva,
i kifle su bile vece.
U principu, testo treba da udvostruči volumen a kod nekoga, u hladnijoj
prostoriji, može to biti i duže od ovog vremena.
6
Svaki deo rastanjiti u pravougaonik
debljine oko 3mm.Po celoj povrsini
testa premazati polovinu margarina
i posuti sirom, ili trapistom i
pobacati suhomesnato.
7

Uviti testo u rolat i seci uz
pomoc tanjirica od soljica za kafu.
Seku se komadi u cik-cak odozdo
na gore i obrnuto. Komadi su sirine 2cm.
8


Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti
ih desetak minuta na toplom.
To isto uraditi i sa drugom polovinom
testa.
9
Zagrejati rernu na 300 stepeni,
smanjiti na 200 stepeni, premazati kifle
umucenim belancima i posuti susam ili kim.
10
Peci ih u rerni na 200 stepeni do lepe rumene boje.


Punjene gaudom i dimljenim kareom :)

Posluživanje

Najbolje su kad se malo prohlade, a tada ne mozete prestati da ih jedete!!! Od ovog testa izaslo mi je 40 kifli. Mogu se prohladiti i zamrznuti i po potrebi podgrejati.

Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian