Open top menu
utorak, 30. rujna 2014.

Jednostavno i ukusno mogu služiti kao prilog uz gulaše a mogu se servirat kao samostalno jelo! Ja ga obično radim sa instant purom jer je jednostavnije vi ga možete raditi sa kukuruznom krupicom ako imate volje ja ću napisati jedno i drugo! Inače recept je iz jedne meni moje drage knjige o tjestenini samo sam ja napravila male preinake!





Sastojci

    instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
    Od kukuruzne krupice ne presitne
     350g kukuruzne krupice
     1l i 250 ml vode
     1 žlica soli
    za preljev i posip
     1 kiselo vrhnje
     100g maslaca
     1 vrećica parmezana


Priprema
1
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
2
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi
3
Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)
4
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog
5
Po njima još malo natrgajte maslaca
6
Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom
7
Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene
8
Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta
9 Njoki od palente sa vrhnjem i parmezanom!/slika/492987/
evo je još


10
Danas sam ih servirala uz gulaš
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian