Open top menu
četvrtak, 18. rujna 2014.

Dakle…jednom davno dok sam radila u jednoj pizzeriji, kao studentica prve godine fakulteta, naučila sam raditi ovu jako finu salaticu s kojom smo se častile moje kolegice i ja. U originalu se portugalska salata radi s tunom, a ovo je moja mala “knock off” odn. varijacija na temu 

Sastojci

     250 gr šarene tjestenine
     1 kom pilećih prsa
     1 kom zelena mesnata paprika
     2 kom svježih rajčica
      začin za pečenu piletinu
    Dressing
     1/2 kiselog vrhnja
     1/2 vrećice majoneze
      origano
      bosiljak
      sol
      papar

Umjesto tune mozete koristiti piletinu ..


Priprema
1
Piletinu narežite na kockice i začinite začinom za pečenu piletinu, te popržite na teflonskoj tavi s malo ulja.
2
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, a povrće narežite na kockice. Još toplo meso i tjesteninu pomiješajte, dodajte povrće.
3
Umiješajte sve sastojke za dressing, dobro promiješajte dok ne dobijete gladak umak, umiješajte začine (bosiljak, origano, sol, papar) i prelijte po salati, sve dobro promiješajte, te ostavite da odstoji u frižideru cca 1 sat.
Posluživanje
Ova salata je izvrsna za zabave kućnog tipa…samo pripremite dovoljne količine, jer brzo nestane. Verzija s tunom je isto bajna, ali niti ova sa pilećim prsima ne zaostaje za njom. Što se tiče soljenja, posolite tako da vam čak bude malo preslana, jer nakon što “odleži” u fižideru, slično kao i francuska salata, upije sol, tako da preporučujem dosta soli da ne bude kasnije “bljutava”. I dobar tek :)

Izvor: coolinarika.com / Kuhinja i ideje
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian