Open top menu
petak, 19. rujna 2014.


Sastojci:

500 gr faširanog mesa 
400 gr krompira 
3 glavice luka 
2 čehna bijelog luka 
2 kašike brašna 
1 jaje 
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela 
rendani sir po želji


Način pripreme:

Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.

Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.

(domacica.com)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian