Open top menu
petak, 19. rujna 2014.


Sastojci:

16 komada petit keksa (ili nekog drugog,po ukusu)
5-6 jabuka
2 šolje (od 2 dl) šećera
2 šolje griza
1 vanilin šećer
1 limun
1 naranča
1,5l vode
I još:šlag za dekoraciju

Priprema:


Oljuštiti jabuke i isjeći na kockice. Preliti sa sokom od limuna i naranče. Sipati i 3 dl vode,pa staviti da prokuha. Kad se jabuke skuhaju, propasirati ih štapnim mikserom. Sipati još oko 1,2l vode, dodati 2 šolje šećera (ili po ukusu), vanilin šećer. Kad prokuha dodati i 2 šolje griza, miješajući svo vrijeme. Kada krem dobije potrebnu gustinu, maknuti. Po želji dodati malo žute, jestive boje za kolače. Zatim preliti preko petit keksa, koji smo stavili u dublji pleh.Ostaviti da se hladi, par sati! Kad se kolač ohladi, rezati na parčad. Po želji dekorisati šlagom!

Izvor: namirnice.ba
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian