Open top menu
petak, 12. rujna 2014.

Ponekad nemam vremena da mesim i tad volim da imam ovo testo u frizideru…Dobro dodje i mladim i iskusnijim domacicama!Pustite masti na volju i pravite sve sto pozelite:D











Sastojci

     500 gr ostrog brasna
     500 gr mekog brasna
     0, 5 dl ulja
     200 ml kis. pavlake/ vrhnja/
     1/2 l jogurta
     40 gr svezeg kvasca
     1 kesica praska za pecivo
     malo secera
     1 kasicica soli
     1 dl mlake vode




Priprema
1
U mlaku vodu staviti secer 
i kvasac i sacekati da malo 
nadodje.
2
U vecu posudu za mesenje 
stavite brasno, nadosli kvasac 
i sve ostale sastojke. 
Umesiti glatko testo koje se 
ne lepi za ruke.
3
Svi sastojci moraju biti sobne 
temperature.
4
Testo podeliti na 2-3 dela, 
staviti u vece kese, zavezati i 
ostaviti u frizideru do upotrebe.
5
Ako zelite da ga koristite istog 
dana mozete to uciniti posle 
30 minuta, a ostalo moze stajati 
do 7 dana.
6
Kod mene to stoji 3-4 dana i 
uvek ga potrosim ranije.
Mozete od njega praviti pizze, 
kifle slane i slatke, rol virsle, 
ustipke, piroske, pogace, 
pletenice i dr.
7
Pri koriscenju ostaviti ga na 
toplom mestu 10 minuta, 
razviti na pobrasnjenoj podlozi 
i praviti sta pozelite.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian