Open top menu
subota, 13. rujna 2014.

Brzo.. a fino.




Sastojci

    potrebno je
     2 kutije noblica (ili moto keksića)
     2 dl soka od narandže
     4 dl kisele pavlake 20%mm
     3 kašike šećera u prahu
    za fil
     1 l mlijeka
     5 pudinga od vanilije
     200 g šećera
     500 g margarina
     150 g čokolade za kuvanje
     5 dl vrhnja za šlag




Priprema

    U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne.
    Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom (ja sam umutila vrhnje u šlag i 3-4 kašike sam umiješala u kremu). Čokoladu narendati na krupnoj strani rende i umiješati u kremu.(kašikom, ne mikserom )
    1 kutiju noblica umakati u sok i redati na tacnu u kružnom obliku.
    Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica.
    Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati.
    Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake.
    Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati.
    Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu. Prijatno.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian