Open top menu
srijeda, 1. listopada 2014.

Preljepe i dekorativne kocke,svakog stola ukras...idealne za slavlja,rodjendane i praznike!!!




Sastojci

    Kora od spinata:
     4 jaja
     4 kasike brasna
     300g spinata
     1dc pavlake
     1 prasak za pecivo
      so
    Fil:
     500g kravljeg sira ili zagrebackog
     3 kasike ajvara
      1/2 kascice bjelog luka
    Ostalo:
     3 Palacinke
     150g sunke
     150g gaude



Priprema

    1.
    Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg.
    2.
    Spinat obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i  sitno isjeckati.
    3.
    Posebno umutiti zumanjke,dodati spinat,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti.
    4.
    Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne.
    5.
    Fil:Sir kravlji  izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po  palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati.
    6.
    Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke.
    7
    Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne.
    8.
    Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili kao ja, ostavila sam malo fila za gore.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian