Open top menu
petak, 24. listopada 2014.

Dugo imam ovaj recept na papiriću, nikako da dođe na red, isprobala sam, mogu reći da je bombica od kolača.

     

Sastojci

  •   BISKVIT
  •  8 bjelanjaka
  •  10 dkg šećera u prahu
  •  20 dkg prženih lješnjaka ili oraha
  •  2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/
  •   FIL
  •  8 žumanjka
  •  15 dkg šećera u prahu
  •  3 žlice mlijeka
  •  20 dkg margarina
  •  7,5 dkg tamne čokolade
  •  7.5 dkg bijele čokolade / može i ne mora po želji /
  •  1 vanilin šećer
  • GLAZURA

  •  7.5 dkg tamne čokolade
  •  3 dkg margarina
  •   ulje 



Priprema


  1. Bjelanjke dobro izradite  u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.

  2. Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.

  3. Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.

  4. Ohladite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.

  5. Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.

  6. Ohladite, dodajte izrađeni margarin.

  7. Smjesu podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /

  8. Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.

  9. Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.

  10. Dobar tek !



Izvor: coolinarika.com
 
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian