Open top menu
nedjelja, 5. listopada 2014.

Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.


lagana torta recept





Sastojci

Broj osoba:
    12 osoba

    za podlogu:


     250 - 300 g keksa
     150 g otopljenog maslaca
     100 g otopljene bele čokolade
     ... mleko po potrebi
    za nadev:
     1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
     600 ml hladnog mleka
     3 banane
    za preliv:
     200 g višanja, ispasiranih
     200 g šećera
     1 kašika džemfixa 1:1




Priprema


1
Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
2
Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
3
Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
4
Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
5


Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
6
Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian