Open top menu
petak, 3. listopada 2014.

Svi koji su služili vojsku u staroj Jugoslaviji i dan danas se sa sjetom sjećaju JNA vojničkog graha ili pasulja. Sada, zahvaljujući specijalnom kuharu objavljenom na na sajtu JNA kuhar, i civili mogu da uživaju u jelima iz vojničkog kazana.




 JNA kuhari preporučuju da se pasulj sve do zapržavanja ne smije mješati.
Na sajtu JNA kuhar mogu se naći brojni recepti za jela koja su bila dostupna vojnicima Jugoslovenske narodne armije uključujući razne supe, čorbe, jela od ribe kao i jela od mesa.



Recept i priprema:
Ovaj normativ obezbjeđuje oko 5dl gotovog jela.
Prebran pasulj potopiti u hladnu vodu, vodeći računa o tome da vode bude u dovoljnoj količini da se ne bi dogodilo da pasulj pri bubrenju upije cijelu
količinu vode i ostane suh.
Potopljen pasulj držati na hladnom mjestu i ostaviti da kvasi 1-3 časa. Zatim ocjediti vodu u kojoj je pasulj potapan, pa pasulj staviti u pogodnu
posudu, naliti hladnom vodom tako da ogrezne i kuhati 10-15 minuta, poslije čega ocijediti vodu pa naliti vrelom vodom tako da ogrezne, dodati polovinu sitno sjeckanog crnog luka i ostaviti da huha uz povremeno dolivanje tople vode.
Izvor : http://narodnamedicina1987.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian