Open top menu
srijeda, 1. listopada 2014.


Sastojci

    Tijesto
     1 kg brašna za dizana tijesta
     1 kom svježi kvasac
     1 žlica velika ravno soli
     5 dcl mlijeka i još dodati po potrebi
     1 dcl ulja
    Fil
     50 dkg sira svježeg
     12,5 dkg margarina otopiti
     1žlica ravno soli
    Premaz
     1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl
     2 kom jaja



Priprema

    Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovo preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine. Reži po dužini na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju. Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu. Odozgo ih premaži sa:
    odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje, 2 cijela jaja i malo soli. Stavi ih peći na 180 C 30-4o minuta.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian