Open top menu
srijeda, 15. listopada 2014.

Torta izdasna i bas pogodna za djecije rodjendane, fino ukusna, nije jaka


Kore:
  • 21 bjelanjak
  • 450 grama secera
  • 300 grama przenih mljevenih ljesnjaka
  • 3 kasike ostrog brasna
Od ovih sastojaka ispecite tri kore, svaku posebno u kalupu br.28 ili 3o, koru pecite 2o minuta na 18o stepeni.

Fil:

  • 21 zumanjaka
  • 3 pudinga od vanilija
  • 1 l mlijeka
  • 300 grama bijele cokolade
  • 300 grama cokolade sa ljesnjacima
  • 6 kasika ostrog brasna
  • 100 grama secera
  • 2 slag pjene
  • 250 grama maslaca



Priprema:

Umutite zumanjke i secer, dodajte brasno i puding u prahu i oko 2oo ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da prokuha, dodajte umucene zumanjke i skuhajte kao puding. Fil potpuno ohladite. Umutite slag pjene sa 1oo ml vode ili mlijeka zavisi od uputstva na kesici (za obadvije pjene koristite samo 100 ml tekucine), dodajte ih u potpuno ohladjenu kremu i sastavite sa umucenim maslacem. Kremu podjelite na dva dijela, u jedan dio dodajte 3oo grama otopljene bjele cokolade a u drugu tristo grama otopljene cokolade sa ljesnjacima.
Sad sklopite tortu tako da na prvu koru stavite veci dio smedje kreme, zatim drugu koru, pa na nju veci dio zute kreme i konacno trecu koru. Ostatak zute kreme nanesite okolo na tortu, a ostatak smedje kreme nanesite na tortu. Ukrasite po zelji, posto je kod mene bila rodjendanska radila sam ukras sa slag kremom. MILKA TORTA.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian