Open top menu
četvrtak, 30. listopada 2014.

Ovaj me kolač osvojio!!! Kolač bez brašna, ukusan, lagan i jedostavan za pripremu. Toplo ga preporučujem:) Probajte!:)


Sastojci


  • 1 sloj

  •  150 gr seckane orahe
  • 2 sloj

  •  8 belanci
  •  200gr šečer
  •  3 žlice marmalad od marelice
  •  1 kesica vanilin šečer
  • 3 sloj

  •  8 žumanca
  •  250ml mlijeko
  •  10 žlice šečer
  •  6 žlice griz
  •  250 gr margarin
  • 4 sloj

  •  2 kesice šag pjena Podravka
  •  250ml hladno mljeko            



Priprema

    1
    1. sloj
    2
    Tavu br. 40 obložite sa papirom za pečenje
    3
    Orahe naseckajte na krupno
    4
    Poredajte ih u tavu
    5
    Pecite ih, ne dugo , samo malo
    6
     2. loj
    7
    Belance dobro izmutite sa šečer
    8
    Dodjate marmeladu i vanilin šećer
    9
    Sa ovom smjesom prelijte pečene orahe u tavi
    10
    Pecite 15 min na 250 C
    11
    Ostavite još 15 min u pečnici
    12
     3. sloj
    13
    Žumance stavite u lonac u njih promiješajte mlijeko i šečer
    14
    Kuhajte na laganoj vatri kratko
    15
    Dodajte griz i kuhajte doj smijesa ne postane gušča
    16
    Ostavite nek se smjesa dobro ohladi
    17
    Dodajte margarin
    18
    Dobro sve promešajte sa mikserom da smjesa postane jednakva
    4. sloj
    Mljeko i šlag pjenu izmiksirajte miskerom da postane gusta smjesa
    U tavi nad pečene belanci podjednako premazite smjesu od 3 sloj
    Odozo podjednako premazite šlag pjenu    



Izvor: coolinarika.com                                                
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian