Open top menu
ponedjeljak, 24. studenoga 2014.



Sastojci

 • 200gramabrasna,pola male zlice p.za p.
1jaje125grama maslaca mekanoga
1velika zlicaKakao,125grama secera,1vrecica venilije secera
100gramaMljevenih badema,(1veliku zlicu odvojite na stranu,Korica pola narande,
2velike zlice Marmelade po vasem izboru


Priprema



1. Pecnicu zagrijati na 180,zamjesiti tjesto i podjeliti na tri jednaka djela.Poceti sa koluticima,1 veliku zlicu badema raspodjeliti na radnu povrsinu,uzeti jedan dio tjesta i formirati rukama roladu koju ujedno valjate u bademe(duzina rolade 24cm)zamotati u foliju dobro stegnuti i staviti u zamrzivac,da bi vam kasnje bilo lakse rezati kolutice.

2. Zagrijati posve kratko marmeladu,da bi vam bilo lakse nanjeti na tjesto.Uzeti drugu polovicu tjesta i napraviti dvje rolade(26cm)sa prstom napraviti dubinu i najeti unutra marmeladu,peci na 180,15min.Neka se hladnu 5min,pa onda sjeci na 2,5cm.Ostaviti da se osuse.

3. Sada uzmite drugi dio tjesta,formirajte 2 rolade (24cm)isjecite na 20komadica,i formirajte kiflice.Pecite na 180,12min.Kada se ohlade dekorirajte sa cokoladom.


4. Sada izvadite treci dio tjesta roladu iz zamrzivaca,rezite 1cm tanke kolutice,Pecite na 180,10min.Pospite sa prah secerom ili ostavite nake kake jesu!

5. Keksice drzite u limenoj kutiji sa pek papirom,mogu stajati do 3 tjedna!


izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian