Jedna od najpopularnijih i
brojnima omiljenih torti je Schwarzwald krasotica u čiju avanturu
pravljenja se ne usude upustiti početnici u kuhinji. No da klasična
kombinacija višanja, čokolade i fine kreme od slatkog vrhnja može biti
pojednostavljena, a opet ukusna dokazuje recept za poznatu tortu koji ne
zahtjeva čak ni paljenje pećnice.
Sastojci:
- 500 g piškota
- 425 g višanja iz kompota
- ½ šalice džema od višanja
- 250 ml hladne kave
- 900 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
- 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
- 5 dkg naribane čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Višnje iz staklenke procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kavu i dobro izmiješajte.
2. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.
3. U slatko vrhnje dodajte žlicu šećera i ekstrakt od vanilije te izradite u čvrsti šlag.
4.
Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji vam stane u
hladnjak. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kave i
sirupa, te je potom odložite na pladanj, isto napravite s ostalih pet
piškota slažući ih jednu pored druge.
5. Na piškote stavite
mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte istučeno slatko
vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s
kojima ćete završiti desert.
6. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
Priprema:
1. Višnje iz staklenke procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kavu i dobro izmiješajte.
2. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.
3. U slatko vrhnje dodajte žlicu šećera i ekstrakt od vanilije te izradite u čvrsti šlag.
4. Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji vam stane u hladnjak. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kave i sirupa, te je potom odložite na pladanj, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
5. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte istučeno slatko vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.
6. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.
Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr