Imala sam prilike da probam francuski krompir na nekoliko načina.
Svako ga priprema na neki svoj način i onako kako voli a ja sam ga juče
spremala sa onim što imam u kući :D. Neko stavlja kobasice, neko
slaninicu ili šunku. U svakom slučaju je lep i sočan, pravi gurmanluk.
Ja sam koristila pola suvog mesa, pola pršute i to je ovom krompiru dalo
sjajan šmek. Vi možete kombinovati šta god želite! Za pripremu ovog
jela ne treba puno vremena tako da za čas imate gozbu na stolu :).
2 glavice crnog luka,
7oo gr krompira,
4 kuvana jajeta,
3oo ml jogurta ili pavlake,
2 sveža jaja,
1oo gr suvog mesa ili šunke,
1oo gr prušute,
1oo gr trapista.
PRIPREMA :
Crni luk iseckati na rebarca pa ga propržiti par minuta na malo ulja.
čisto da omekša. Odmah ga preručiti u posudu u kojoj ćete peći francuski krompir.
Krompir kuvati u ljusci oko 2o minuta. Oljuštiti ga i iseckati kao za
musaku. Pola krompira poređati preko luka. Preko krompira rasporediti
isečena, tvrdo kuvana, jaja a preko njih sitno seckano meso. Na kraju
poređati ostatak krompira.
Umutiti jaja sa jogurtom, posoliti po želji, pa preliti krompir.
Staviti u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče oko 45 minuta (toliko je
trebalo mom krompiru, vi proverite sa viljuškom da li je lepo ispečen).
Pred kraj posuti izrendani trapist i vratiti u rernu na nekoliko minuta.
Francuski krompir poslužiti uz salaticu po želji.
Prijatno!
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/