Open top menu
ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

 Imala sam prilike da probam francuski krompir na nekoliko načina. Svako ga priprema na neki svoj način i onako kako voli a ja sam ga juče spremala sa onim što imam u kući :D. Neko stavlja kobasice, neko slaninicu ili šunku. U svakom slučaju je lep i sočan, pravi gurmanluk. Ja sam koristila pola suvog mesa, pola pršute i to je ovom krompiru dalo sjajan šmek. Vi možete kombinovati šta god želite! Za pripremu ovog jela ne treba puno vremena tako da za čas imate gozbu na stolu :).

SASTOJCI :
2 glavice crnog luka,
7oo gr krompira,
4 kuvana jajeta,
3oo ml jogurta ili pavlake,
2 sveža jaja,
1oo gr suvog mesa ili šunke,
1oo gr prušute,
1oo gr trapista.


PRIPREMA :
Crni luk iseckati na rebarca pa ga propržiti par minuta na malo ulja. čisto da omekša. Odmah ga preručiti u posudu u kojoj ćete peći francuski krompir. Krompir kuvati u ljusci  oko 2o minuta. Oljuštiti ga i iseckati kao za musaku. Pola krompira poređati preko luka. Preko krompira rasporediti isečena, tvrdo kuvana, jaja a preko njih sitno seckano meso. Na kraju poređati ostatak krompira.
Umutiti jaja sa jogurtom, posoliti po želji, pa preliti krompir. 
Staviti u zagrejanu rernu na 2oo C da se peče oko 45 minuta (toliko je trebalo mom krompiru, vi proverite sa viljuškom da li je lepo ispečen). Pred kraj posuti izrendani trapist i vratiti u rernu na nekoliko minuta.
Francuski krompir poslužiti uz salaticu po želji.

Prijatno!



Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian