Open top menu
ponedjeljak, 24. studenoga 2014.


Sastojci za 4 osobe

    100 ml suncokretovog ulja
    4 kom jabuke
    1 kom limuna


Tijesto:

    150 g brašna
    3 kašike suncokretovog ulja
    175 ml bijelog vina
    3 kom jajeta
    malo limunove kore




Priprema smjese za pohovanje

    Odvojite žumanca od bjelanaca i napravite snijeg od bjelanaca.
    Dodajte 3 žumanca i promješajte.
    Dodajte ulje i vino.
    Postepeno dodajite brašno, pa koru od limuna.


Jabuke

    Izdubite 3 jabuke i očistite ih od sjemenki.
    Jabuke isjecite na kolutove debljine 2cm.
    Stavite ih u posebnu posudu i prelijte limunovim sokom. Limunov sok sprečava da jabuke potamne.


Prženje

    U dubljoj posudi ili fritezi zagrijte ulje.
    Uvaljajte jabuke u pripremljeno tijesto, pa ih pržite na vrelom ulju oko 5 min. Poslije prženja ih ostavite da se malo ocijede da biste odstranili višak ulja.


Posluživanje

Pospite jabuke šećerom u prahu i kašičicom cimeta ili ih prelijte medom. Služite ih tople. Prijatno!



Izvor : http://domaci-recepti.blogspot.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian