Open top menu
srijeda, 12. studenoga 2014.

Recept namijenjen domaćicama koje vole da prave piroške, ali ne žele dugo vremena da se „zamaraju“ oko tijesta. Tijesto ispadne mekano, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i ne raspada se.


Sastojci:
  • 4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
  • 2 kašike šećera
  • 1/5 kašičice soli
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
  • kesica suhog kvasca 11 gr.



Priprema:

Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to!
Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom.
Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.



Izvor: uspesnazena.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian