Sastojci:
- 4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
- 2 kašike šećera
- 1/5 kašičice soli
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
- kesica suhog kvasca 11 gr.
Priprema:
Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to!
Poslije dva sata izvadite tijesto iz
frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite
piroške sa bilo kojim filom.
Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.
Izvor: uspesnazena.com
Izvor: uspesnazena.com