Open top menu
četvrtak, 27. studenoga 2014.

Hrenovke, paštete, mesni doručci, hamburgeri, ćevapčići... Osim što je sve nabrojano nezdravo, isto tako je i obožavano od većine hedonistički orijentirane populacije. Svi dobro znamo da nikako nije zdravo jesti junk-food svaki dan, ali nekad se valjda smijemo i opustiti. Ljudi smo, i zato - napravite svoju tortu od hrenovki!Hrenovke sam kupio na poniženju, nevjerojatno je koliko im variraju cijene, ali svako će se dijete složiti, pa i ja prvi, da u biti i nema puno loših hrenovki... Skuhali smo ih i narezali da čine ogradu oko sredine kalupa, u koju smo ubacili dvije šarže ne do kraja isprženog pomfrita.

Za vezivno tkivo je kolegica predložila vrhnje, ja sam bio skloniji jajima, ali trebalo je napraviti trojstvo s brašnom, jer se četiri jaja baš i nisu pokazala kao kvalitetan stiskavac. Držao sam tortu 20 minuta na 180 stupnjeva dok se završni, isto tako nekvalitetan cement – naribani sir, nije počeo smeđiti na vrhu (priznajem, kasnije sam oprao peć).

Kako su djeca bila više nego gladna, jedva smo stigli zabiti svjećicu u tortu, a onda je ista bila razgrabljena. Koliko sam nisko pao, pila se i kola, a kasnije jeo i sladoled, ali reakcije su bile više nego pozitivne. Nije me smetalo čak ni što su kao umakala djeci služili kečap i majoneza, i što nitko nije htio probati ludbreški hren ni Wasabi. A djelić torte je ostao čak i za doručak.


Torta od hrenovki
10 hrenovki
1/2 kg krumpira
250 grama sira
4 jaja
1 vrhnje - opcionalno
2 jušne žlice brašna - opcionalno
sol
papar

Izvor: 
http://punkufer.dnevnik.hr/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian