Open top menu
subota, 6. prosinca 2014.


Sastojci:

ZA KORU:

    6 belanaca,
    4 kašike brašna,
    6 kašika šećera.
    Potrebno još i 100 g nutele,
    100 g seckanih lešnika, keks.

ZA FIL:

    1 l mleka,
    8 kašika gustina,
    6 žumanaca,
    10 kašika šećera,
    1 puding od vanile,
    200 g margarina,
    3 vanilin šećera,
    100 g čokolade za kuvanje.



Priprema:

U mleku skuvajte fil od datih sastojaka (osim čokolade), pa kada se ohladi dodajte margarin i sjedinite. Zatim podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu. Kalup promera 32 cm obložite papirom za pečenja, namažite margarinom i pospite lešnicima. Umutite belanca i šećer, zatim lagano dodajte brašno i sjedinite, pa prelijte po lešnicima. Pecite 15 minuta na 180 C. Kad je gotovo, izvadite i okrenite na stranu gde su lešnici, namažite nutelom i prekrite keksom. Po keksu namažite beli fil pa tamni. Umutite 2,5 dl slatke pavlake i namažite odozgo. Ukrasite krupno mlevenim lešnikom i pre služenja ostavite na par sati u frižider.



Izvor :  tortee-recepti.blogspot.com


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian