Open top menu
četvrtak, 25. prosinca 2014.


Odličan i veoma ukusan recept originalne i lagane salate osvežavajećeg, neobičnog ukusa. Priprema vam neće oduzeti puno vremena. Njeni sastojci su niskokalorični, i ovu salatu možemo svrstati u dijetalni obrok, ako upotrebimo posni majonez.
Za pripremu salate biće vam potrebno: 4 jabuke(poželjno kisele), 4 šargarepe, 8 barenih jaja, tvrdi sir, posni majonez i so po ukusu. Da bi francuska salata bila dobra, pamtite, Francuzi ne vole da dodaju previše majoneza.



Francuska salata.
Priprema:

Sve sastojke treba izrendati i zatim u slojevima staviti u činiju (ili veći tanjir)
  1. sloj – jabuke
  2. sloj – jaja
  3. sloj – šargarepa
  4. sloj- sir
Svaki sloj lagano premažite  majonezom, a završni sloj, koji prekriva salatu,  rendanim sirom.
Ostavite salatu da odstoji 2-3 sata, da se svi sastojci sjedine, i možete ga probati. Prijatno!




Izvor: uspesnazena.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian