Open top menu
nedjelja, 21. prosinca 2014.



Iz knjige ''KOLAČI NAŠIH DOMAĆICA''. Napravila za popodnevno druženje i ćakulu uz kavu. Odlična kombinacija kokosa i čokolade za one koji vole, naravno..:))

         

Sastojci


Za biskvit
 5 jaja
 5 žlica šećera
 5 žlica brašna
Za čokoladni premaz
 15 dkg šećera
 1 dl vode
 10 dkg čokolade za kuhanje
Za nadjev
 12,5 dkg margarina
 12,5 dkg šećera u prahu
 15 dkg kokosova brašna
 4 žlice vrelog mlijeka
Glazura
 10 dkg čokolade za kuhanje
 2 žlice ulja


Priprema

Biskvit

Odvojit bjelanjca od žumanjca. Dobro stuć mikserom bjelanjca i postupno dodavat šećer da se napravi čvrst snijeg. Dodat jedno po jedno žumance uz stalno miješanje. Smanjit brzinu na najmanju i dodat brašno. Peć na 180 stupnjeva oko 10ak min. zavisno kako čija pećnica peče. Pečen biskvit stavit na vlažnu kuhinjsku krpu, zarolat i pustit da se ohladi
Čokoladni premaz

šećer, vodu i čokoladu otopit na laganu vatru. Pustit da uzavre, sklonit sa vatre i malo ohladit
nadjev

Kokosovo brašno prelit sa vrelim mlijekom. Stuć margarin sa šećerom u prahu i u to dodat kokos. Dobro promiješat
Glazura

Na pari rastopit čokoladu i ulje
Izrada

Rolat odmotat, premazat ga preljevom od čokolade i pustit da se malo upije i čokolada stisne. Preko toga pažljivo namazat kremu da se nebi izmješale čokolada sa bijelom kremom. Zarolat, prelit glazurom i ukrasit kokosom. Rezat na fetice.


Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian