Open top menu
utorak, 13. siječnja 2015.


Semena lana sadrže bezbroj korisnih komponeneta, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normalizuju rad creva. Laneno seme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit.  Apsorbuje izvesne sastojke hrane, čisti creva i istovremeno snabdeva organizam  lecitinom. Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno seme, aktiviraju rad lojnih ćelija u telu, pomažući topljenju viška masti u organizmu. Zato je idealan produkt za mršavljenje. Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju telesne težine u normali.
Od lanenog semena se pravi odvar, koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma, bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta. Preporučen od strane mnogih dijetologa,  ovaj odvar je takođe veoma lekovit i  izuzetno koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida. Pomoći će i u lečenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, odvar od lanenog semena  poseduje široki pozitivan spektar dejstva na ljudski organizam.


Odvar od lanenog semena za mršavljenje. Recept.




Priprema:

Uveče uraditi sledeće: 3 kašike lanenog semena preliti sa 1 litrom ključale vode. Ostaviti da odstoji u toku noći. Najbolje je koristiti termos. Ako ga nemate, koristiti šerpu sa poklopcem. Ujutru procediti. Dobićete malo gušći (sluzav)  napitak.
 Odvar od lanenog semena za mršavljenje
Primena:
Proceđeni odvar (napitak) se konzumira u toku dana, 3-4 puta po 150 ml  pola sata pre obroka. Odvar se prirprema svako veče za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvek mora biti sveže pripremljen.
Način konzumiranja:
Odvar lanenog semena konzumira se 10 dana, posle se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata. Na taj način možete regulisati telesnu težinu. Ne stvara zavisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila telesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana. Pijte dosta vode u toku dana.
Ovaj odvar odlično umanjuje apetit, tako da za postizanje brzih rezultata (ako ga koristite u cilju mršavljenja), semena lana iz odvara možete  konzumirati kao doručak i večeru. Po želji možete zasladiti medom. Ukusno je.
Odvar od lanenog semena za mršavljenje
Sa redovnim konzumiranjem, primetićete pozitivne promene stanja kože, koja  postaje zdrava, zategnutija, elastičnija. Šta je još važno za žene. Prilikom mršavljenja, koža se  neće opustiti, štaviše  – rastvara se celulit.
Uprkos svim korisnim osobinama lana, ipak postoje kontraindikacije. Ne preporučuje se konzumirati:
  • - kod problema sa jetrom (ukoliko nemate ozbiljno oboljene, dozu možete umanjiti i držati pod strogom kontrolom)
  • - kod kamena u bubregu (lan aktivno izvlači pesak i kamenje, ali taj proces treba sprovoditi sistematski i strogo držati pod kontrolom).
Sa odvarom lanenog semena možete napraviti odličnu masku za zatezanje lica.

Saznajte kako uz pomoć kefira i lanenog semena možete očistiti creva od sluzi, toksina i fekalnih naslaga za 3 nedelje.



Izvor: uspesnazena.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian