Open top menu
srijeda, 21. siječnja 2015.


Sastojci:
600g „Petit beure“ keksa
1l mleka
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od karamele
250g margarina
200g šećera u prahu
300g šlag krema u prahu
100g lešnik karamela
400ml gazirane mineralne vode
50g čokolade


Priprema:
800ml mleka staviti u šerpu na šporetu da provri sa 10 kašika šećera. U ostatak mleka razmutiti puding. Dodati u ključalo mleko i skuvati kašicu uobičajeno. Skloniti sa vatre i odmah dodati lešnik karamele, pa mešati konstantno dok se karamele ne rastope. Kada se karamele rastope u pudingu, ostaviti da se fil ohladi skroz. Na tacnu za serviranje poređati, jedan do drugog keks. Za jedan red ide 200g keksa. Margarin umutiti mikserom sa šećerom u prahu, pa sjediniti zatim sa ohlađenim filom od pudinga i karamela. Umutiti čvrst šlag sa gaziranom vodom. Fil i umućeni šlag podeliti na tri dela. Preko poređanog keksa staviti fil, zatim šlag i preko poređati ponovo keks. Staviti preko keksa fil, šlag i poređati preostali keks. Preko keksa staviti fil i završiti sa šlagom. Preko šlaga narendati čokoladu i ostaviti da odstoji u frižideru pre sečenja.



Izvor: moje-grne.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian