Open top menu
subota, 3. siječnja 2015.


Ovo nam je omiljeni način pečenja krumpira :)
Sastojci

     2 kg krumpira
     2 žlice kukuruznog brašna
     2 žlice kukuruznog griza (palente)
     1 žlicu vegete
     1 žlicu slatke mljevene paprike
     po želji vegete pikant
      malo soli

      kurkuma
      curry slatki
      origano
      ili što god vi volite od začina
     2 žlice masti
      ili ulja po potrebi






Priprema

    Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama.
    Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.
    Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca :)
    Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati.
    Stavite ga u veću zdjelu.
    U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.
    Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično "zaljepe" na stijenke krumpira.


    U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.
    Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
    Tek kada se krumpir odozgora "osuši"  (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.

Posluživanje
Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav :)




Izvor: www.coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian