Open top menu
nedjelja, 18. siječnja 2015.

Recept za šarenu oblatnu, jednostavan i ukusan kolač bez pečenja. Svi ih volimo, brzo i jednostavno se prave. Možda vam mogu biti ideja šta da napravi danas…Sastojci:

6 jaja
24 žlice šećera
2 vanilija šećera
250 gr maslaca
100 gr mljevenog petit beurre keksa
150 gr mljevenih oraha
100 gr čokolade za kuhanje
pakovanje manjih oblatna
limunov sok
300- 400 čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za kuhanjePriprema:


Od iznad navedenih sastojaka treba pripremiti dvije kreme – žutu i smeđu.
- Priprema žute kreme:
Žumanjke na pari mikserom miješati sa 12 žlica šećera. Kada se krema ohladi dodati limonov sok (količina po ukusu), kesicu vanilija šećera i omekšali maslac. Sve zajedno dobro pomiješati.

- Priprema smeđe kreme:
Bjelanjke umutiti zajedno sa 12 žlica šećera, dodati otopljenu čokoladu (100 gr) mljevene orahe, mljeveni keks i kesicu vanilija šećera. Sve zajedno dobro pomiješati. Potom slagati oblatnu: oblatna, jedan sloj žute kreme, oblatna i tako još jednom postupak ponoviti. Oblatnu pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se okusi prožmu.

Kada se kolač stisnuo, izrezati je na 3-4 dijela po dužini (širina ovisi o vašoj želji).

Vrhnje za kuhanje zagrijati i dodati izlomljenu čokoladu (300-400 gr) i kuhati na laganoj vatri uz miješanje dok se čokolada ne otopi.

Preporuka je oblatnu prije premazivanja glazure ohladiti u hladnjaku te je potom premazivati sa vrućom glazurom, jer tada bolje pirjanja uz oblatnu i glazura se odmah sušihttp://blog.neum-bih.com/sarena-oblatna

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian