Open top menu
utorak, 10. veljače 2015.

Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuvarsko umeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznenadni gosti eto ideje šta da im poslužite.

SASTOJCI :


7oo gr Petit beurre keksa,

3oo gr mlevenog keksa,
1l jogurta,
2oo gr šećera u prahu,
1 kesica vanilin šećera,
1oo gr crne čokolade,
35o gr višanja,
šlag po želji za dekoraciju.









PRIPREMA :
Petit beurre izlomite na krupnije komade, dodajte mleveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu pa promešajte.
 Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini. Polovinu smese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati.
 Preko smese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu.

 Staviti drugu polovinu smese u koju ste umešali višnje.

Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.
Na kraju tortu premazati šlagom po želji.



Izvor: 
http://milicinakuhinja.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian