Open top menu
subota, 14. veljače 2015.



(za kalup promjera 20cm)


Sastojci:
60g rastopljenog maslaca
240ml mlijeka
2 jaja
80g šećera u prahu
2 žlice vode
65g glatkog brašna
1 štapić vanilije
prstohvat soli


Priprema: 


Rastopite maslac.
Zagrijte mlijeko u koji ste stavili sjemenke vanilije.
Dok se mlijeko grije, odvojite jaja.
Miksajte žumanjke sa pola količine šećera otprilike 5 minuta te postepeno dodajte rastopljeni maslac, zatim 2 žlice vode, brašno, prstohvat soli, i na kraju zagrijano mlijeko sa vanilijom.
Izmiksajte bjelanjke sa ostatkom šećera i dodajte u smjesu.
Pripremite kalup za pečenje. Koristite onaj promjera 20cm jer je izrazito bitno da je kolač visok što će mu dati dodatnu mekoću i izdašnost. Kalup namastite i pobrašnite, te na dno stavite papir za pečenje.
Izlijte cijelu smjesu u kalup i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 160 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian