Open top menu
ponedjeljak, 23. veljače 2015.


Ovo je recept za Najlon tortu iz neke moje stare sveščice sa receptima. Možda ima sličnih verzija ovog recepta,
ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama...
Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura... poezija!




Sastojci

    Kora
     7 belanaca
     16 kašika šećera
     1 kašika limunovog soka
    Fil
     1 l mleka
     16 kašika šećera
     7 žumanaca
     1 puding sa ukusom vanile
     5 kašika brašna
     3 kašike gustina
     1 margarin
     1 kesica šlag pene
     10 krem bananica
     200 gr čokolade
    Za ukrašavanje
     2 kesice šlag pene
     malo kisele vode

Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    Kora



    Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

    Fil


    Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.


    Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.

    Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.

    Smesu podeliti na dva dela.


    Fil 1

    U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.


    Fil 2

    U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
    5 Najlon torta /slika/1394485/

    Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian