Open top menu
ponedjeljak, 16. veljače 2015.

najbolje koje sam jela… vazdusaste, mekane, ukusne…mmmmm savrsene za djecju uzinu, za raznorazne sendvice, za dorucak…

zemicke kuhinja i ideje


Sastojci



     2 paketica (7 gr.) suh kvasac
     1/2 case tople vode
     1/3 case secer
     1/2 case mek puter
     1 i 1/2 zlicica soli
     2 velike zlice instant pire (pahuljice)
     1 casa vruce vode
     4 i 1/2 case brasno
      jos putera za premazivanje
      casa je od 300 ml.



Priprema

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1
    Najpre kvasac: sa zlicom secera i 1/2 case vode ostavite ga 15tak min.
    2
    Stavite puter u posudu i dobro ga izmutite mikserom zajedno sa secerom, dodajte sol, pahuljice za pire i sipajte u smesu vrucu vodu.Mutite smesu oko dva min. Do tada ce se vec prohladiti.
    3
    Dodajte kvasac i 1 casa brasno. Umutite. Onda dodavajte casu po casu brasna i umesite glatko testo. Nemojte dodavati brasno odjednom zato sto mozda vam nece trebati cela kolicina. Testo treba da je mekano. Ostavite ga na toplom oko 1 i 1/2 casa.
    4
    Stavite testo na pobrasnjenu povrsinu i lagano ga prevrtite nekoliko puta i ostavite ga opet da odmori desetak min.
    5


    Onda ga podelite na 24 dela, formirajte loptice koje cete staviti u pleh (prekriven pek papirom) premazite ih otopljenim putero i ostavite jedan sat da odmore. Za to vreme trebalo bi da se dodirnu jedna sa drugom…
    6
    Pecite ih na 180 C samo 15-20 min. samo da malo porumene. Kada ih izvadite mozete ih opet odmah premazati sa otopljenim puterom.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian