Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

90-ogodišnji Floyd Hartwig 11. februara preminuo je u staračkom domu, a u posljednjim je trenucima za ruku držao svoju 89-godišnju suprugu Violet koja je preminula pet sati kasnije. Violet je u posljednjih nekoliko godina života patila od demencije, a Floyd je o njoj brinuo koliko god je mogao. Međutim, u januaru mu je dijagnosticirano zatajenje bubrega, a liječnici su rekli da mu je preostalo tek nekoliko mjeseci života.``Imali su posebnu vezu, a mislim da se i pojačala u posljednjim mjesecima njihovih života``, rekla je za Fresno Bee njihova kći Donna Scharton.


Iako mu se zdravstveno stanje iz dana u dan pogoršavalo, Floyd je i dalje brinuo o supruzi.

``Jedva je hodao, ali mama mu je i dalje bila prioritet i glavna briga``, govori Scharton.

Njihova djeca odlučila su približiti njihove krevete kako bi se par u posljednjim trenucima života mogao držati za ruke.

Inače, par je bio u vezi od osnovne škole, a veza se nastavila čak i nakon što je Floyd, tijekom Drugog svjetskog rata, završio u mornarici. Od 1946. do 1948. razmijenili su preko 100 pisama.

``Hej draga, nekoliko redaka od tvog usamljenog i tužnog mornara. Nedostaješ mi draga i tako sam zaljubljen u tebe. Dušo, bit će mi drago kad se maknem. Ovo nije za mene, iako sam nekad mislio da je mornarica zakon. To je bilo prije nego sam zavolio najslađu djevojku na svijetu``, napisao je Floyd u svibnju 1947.

Vjenčali su se 6. avgusta tijekom kratkog dopusta.


Nakon što se vratio iz vojske, Floyd je isprva radio kao dostavljač jaja, a zatim i kao poslovođa na jednoj farmi gdje se i zadržao do mirovine.

Imali su troje djece, Donnu, Carol i Kennetha, a bili su i vlasnici malenog ranča u Eastonu u Kaliforniji.

(Index.hr)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian