SASTOJCI :
odnosi se na šolju za čaj (koju god da koristite sve sa njom merite),
1 jaje,
2 šolje rendanih jabuka,
1 šolja griza,
1 šolja šećera,
1 šolja brašna,
1/2 šolje ulja,
1/2 šolje mleka,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
pola kesice cimeta.
Za glazuru :
4 kašike mleka,
4 kašike ulja,
4 kašike šećera,
1oog čokolade za kuvanje.
PRIPREMA :
Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom.
Dodati mleko i ulje i umutiti.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice.
Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.
Smesu izliti u podmazan pleh. Dimenzije pleha zavise od šolje koju ste koristili.
Recimo da je najbolje da koristite pleh od 3ocm.
Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni.
Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.
Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača.
Ostaviti kolač da se lepo ohladi pa iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!