Open top menu
ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Palačinke sa kremom i plazmom ili palačinke sa nutelom i plazmom nije isto! Nutela daje palalinkama ukus koji palačinke svrstava u pravu poslasticu. Nutela namazana na hleb, sa mlekom je idealan dorucak. Ali nutela ima i jednu manu, preskupa je za većinu građana.

Zato vam predstavljamo kako da sami napravite ovaj ukusan krem. Pripremite lako, brzo i jeftino nutelu na sledeći način.


Potrebni sastojci:
orah, badem ili kikiriki (ja sam koristila kikiriki) 200-250 gr
 200 gr crne čokolade

 suncokretovo ulje – 2 supene kašike
 so
Priprema:
Ako ste kupili sirov kikiriki ili badem potrebno je da ga propržite u rerni na 180 stepeni 12 minuta.
Kikiriki pecenje u rerni
Kad se kikiriki ohladi stavite ga u blender i samleti.Nutela domaca pravljenje
Izrendati čokoladu na krupnije rende.
Rendana cokolada
U blender sa samlevenim kikirikijem dodati prstohvat soli, ulje i izrendanu čokoladu. Dodati vodu (koju smo prethodno prokuvali i ohladili) ili mleko po želji. U zavisnosti od gustine nutele dodavati vodu (ili mleko). Uključiti blender da se to lepo izmeša.
Nutela uradi sam
Blender ostaviti da radi dok se ne dobije homogena masa srednje gustine. Kad isključite blender sipati Nutelu u staklenu teglu, zatvorite i ostavite u frižiderun oko sat vremena da se još malo zgusne i ohladi.

Vaša Nutela je spremna za degustaciju. Prijatno :)
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian