Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

Tortilje se vrsta meksičkog hleba i obično se pripremaju sa mesom. Sada se služe u raznim delovima sveta a punjenje je raznovrsno. Kada pripremite domaće tortilje jedina dilema je koji fil izabrati.



SASTOJCI ZA 12 TORTILJA :
1k kg mekog belog brašna,
4 kašikice soli,
1 kašičica šećera,
5oo ml mlake vode,
kocka svežeg kvasca,
malo ulja.



PRIPREMA :

Kvasac sa malo mlake vode i šećerom razmutiti.
U jedan sud prosejati 250g brašna i so.
Dodati kvasac i ostatak mlake vode.
Varjačom sjediniti u glatku smesu.
Ostaviti pokriveno krpom na 2h, dok ne zapeni i ne počne stvarati mehuriće.
Potom dodati ostatak brašna i zamesiti testo.
Ostaviti ga u nauljenu posudu da se odmori  15min.
Potom testo podeliti na šest delova.
Razmesiti i oblikovati lopte.
Nauljiti ih.
Potom pripremiti tiganj.
Lopticu testa razvući oklagijom, veličine dna tiganja.
Tiganj zagrejati.
Peći oko 2minuta i sa jedne i sa druge strane.
Dovoljno je lepo porumene sa obe strane. Ako želite pred služenje ih premažite uljem začinjenim origanom ili začinom po želji :).
Prijatno!



Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian