Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

Svatko ima neku verziju, razlika je samo u sitnicama..




Sastojci

     60 dag junečeg buta
     2 glavice luka
     3 čena češnjaka
     papar
     sol
     1 žlica vegete
     pola žličice mljevene crvene paprike (po želji)
     5 dl pasirane rajčice
     1.5 l vode
     lovorov list
     peršin
     1 žlica krušnih mrvica




Priprema

    1.
    Luk i češnjak narezati na sitno ili kao ja staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati sa vodom da ne zagori.
    2.
    Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršina i lovorov list. Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
    3.
    Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa kuhati još 10-15 minuta.

Posluživanje

Ja radim gulaš sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice.



Izvor: coolinarika,com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian