Open top menu
nedjelja, 1. ožujka 2015.

         

Sastojci

    Tijesto
     5 jaja
     1 čaša (2 dl) kristal šećera
     1 vanilin šećer
     3 žlice brašna
     3 žlice čokolade u prahu
     pola praška za pecivo
     1 žlica vode
     1 žlica ulja
    Krema
     3 jaja
     1 čaša (2dl) kristal šećera
     10 dag čokolade Milka
     20 dag maslaca
    Ostalo
     4 banane




Priprema

Vrijeme pripreme:
    60 min

    1.
    Veliku tepsiju veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 st.C.
    2.
    Miksati biskvit od žutanjaka, vode, šećera i vanilin šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo, čokoladu i snijeg od bjelanjaka.
    3.
    Tijesto izliti u tepsiju i peći 15-20 minuta na 180 st.C. Kad je pečeno, zajedno sa papirom prebaciti na mokru krpu, zarolati suprotne krajeve prema sredini i ostaviti da se hladi.
    4.
    Za kremu mutiti jaja i šećer na pari te kad počne gusnuti dodavati kockice čokolade Milka, miksati dalje dok se čokolada potpuno otopi (ukupno cca 15-20 minuta) pa maknuti da se hladi. Dok se hladi krema će se zgusnuti pa povremeno treba promiješati. U ohlađenu kremu dodati pjenasto umućen maslac (ili margarin).
    5.
    Odmotati tijesto, premazati kremom, staviti banane na suprotne strane i zarolati svaki kraj tijesta prema srediti. Okrenuti roladu tako da spojevi budu na donjem dijelu te premazati ostatkom kreme.




Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian