Open top menu
četvrtak, 5. ožujka 2015.

Interesantno izgleda jer sam palačinke ređala kao piramidu a zalogajčići se prosto tope u ustima. Pravila sam malo veću količinu tako da vi možete smanjiti meru i, naravno ako ne volite, beli luk nije neophodan. Ja ga volim, posebno u kombinaciji sa spanaćem i zeljem.



SASTOJCI :
Za palačinke :
2 jaja,
6oo ml mleka,
13 kašika brašna,
prstohvat sode bikarbone,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera.
Za fil :
3oo gr obarenog i iseckanog zelja ili spanaća,
3oo gr sitnog sira (urde),
1 jaje,
15o gr trapista,
2 čena beloh luka po želji,
soli po ukusu.
Za preliv :
1 jaje,
2 kašike kisele pavlake,
5o gr trapista.



Priprema:
Sve sastojke za palačinke umutiti i ispeći ih. Od ove količine testa bi trebalo da bude tačno 13 palačinaka.
Na malo ulja propržite 5 minuta zelje sa sitno seckanim belim lukom. Sklonite sa šporeta i kada se malo prohladi dodajte sir, rendan ili seckan trapist i jaje. Promešajte da se sve lepo sjedini i posolite po želji.
Tri palačinke poređajte na dno posude za pečenje tako da krajevi vire. Na ostalih deset  palačinki stavite po kašiku fila i urolajte. Preko palačinki poređanih na dno tepsije stavite četiri filovane palačinke i to uzduž. Preko njih stavite tri, pa dve i na kraju jednu. Premažite ih lepo sa polovinom pripremljenog premaza. Preklopite ih sa svih strana sa onim krajevima što smo ostavili da vire. Premažite lepo sa ostatkom premaza i pospite izrendanim trapistom.
Zapecite palačinke zeljanice u zagrejanoj rerni na 2oo C oko pola sata.
Sačekajte da se prohlade pa secite i poslužite uz omiljenu salatu :).
Prijatno!



Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian