Sve što vam je potrebno su:
tegle od potrošene zimnice
limun
narandže
začini
Ako imate keramičke posudice koje možete da postavite na prenosne grejače ili posude za fondu, poslužite se njima da zagrevanjem održavate miris. Da biste postigli jači intenzitet mirisa, u vodu dodajte nekoliko kapi eteričnih ulja narandže, limuna, vanile…
Evo nekoliko ideja.
1. Za prvu varijantu potrebni su vam voda, narandže i cimet.
Možete dodati i karanfiliće ako ih volite ili malo bibera i anisa. Ova tegla biće izuzetno lepa i topla te će vaš dom učiniti ugodnijim.
2. Druga varijanta temelji se na svežini limuna, ruzmarina i toplini vanile.
Zajedno ovi sastojci daju ugodan i svež miris. Nekoliko limuna narezanih na deblje kriške i malo ekstrakta vanile (ili još bolje prave vanile u mahuni) uz ruzmarin čine zanimljivu i prijatnu aromu. Ako želite možete dodati i nekoliko komadića grejpa.
3. Trećom varijantom mirisa dominira đumbir.
Vatreni đumbir u kombinaciji s narandžom i ekstraktom badema probudiće vaša čula.
Takođe, ako vas miris bora asocira na more i divne trenutke provedene na letovanju, zasigurno će vam se svideti i ova kombinacija mirisa:
malo narendanog muškatnog oraščića
lovorov list
Ovakve tegle možete pripremiti i čuvati u frižideru ili kuhinjskom kredencu pa ih koristiti po potrebi. Njihove arome mogu da se šire kroz prostorije vašeg doma i nekoliko dana.
Tekst: Suzana Antonić
Foto: Maja Danica Pečanić
(Lovesensa.rs)