Open top menu
petak, 6. ožujka 2015.



Sastojci

     1/2 kg krompira
     350 g mljevenog mesa
     1 crni luk
     1 mrkva

     2 crvene paprike (150 g)
     1/2 l vrele vode
     200 g pasiranih rajcica
     50 ml vrhnja za kuhanje
vegeta,persun,paprika, biber


Priprema

    1

    Krompir sjeci na cetvrtine,luk na sto sitnije,mrkvu na kocke (ili kolutove,kako ko voli),papriku po zelji.

    U vecoj,dubljoj tavi zagrijati ulje te proprziti mljeveno meso koje cete odmah zaciniti sa vegetom,paprikom.
    2

    Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprzi,cjelo vrjeme mjesati.


    Dodati sad krompir i mjesati par minuta,te dodati pasiranu rajcicu,persun,mrkvu,usuti popotrebi tekucine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku,zaciniti jos po potrebi usuti ostalu tekucinu,vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan.

Posluživanje


Sluziti uz salatu po zelji.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian