Open top menu
nedjelja, 1. ožujka 2015.

Pune okusa i zasitne..  Recept sam dobila od seke, svima se jako svidio :)

         
Sastojci

     Barilla lazanje (nije ih potrebno kuhati)
     800 g miješanog mljevenog mesa
     3 žličice vegete
     1 glavica luka
     2 dl vina
     3-4 dl pasirane rajčice
     400 g sira gaude ili podravca
     5 dl bešamel umaka (kupovnog ili domaćeg)




Priprema

    1.
    Napraviti umak boljognese - mljeveno meso popržiti na luku, dodati vegetu, vino i pasiranu rajčicu pa kuhati dok se ne zgusne.
    2.
    U dublju tepsiju (cca 34x25 cm) slagati redom: malo bešamela, red lazanja (ne smiju se preklapati nego ih treba staviti jednu do druge), umak bolognese, ribani sir i tako ukupno tri puta.
    3.
    Na kraju preliti preostalim bešamelom.
    4.
    Peći na 220 st.C 30 minuta.



Izvor: coolinarika.com
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian