Open top menu
subota, 22. lipnja 2013.

Osećate li da vam je um umoran i zamagljen? Imate li problema sa koncentracijom? Ne brinite naučnici su nam otkrili koja je to hrana najzdravija za naš mozak.
Šumsko voće
Jagode, borovnice, maline i kupine su veoma jaki oksidanti, povoljno utiču na koordinaciju pokreta i poboljšavaju koncentraciju. Jedite ih u što većim količinama, čak i mimo sezone. Šumsko voće nam je dostupno tokom cele godine u zamrznutom obliku, a možemo ga koristiti u slasnim i zdravim šejkovima.
Tamni ugljikohidrati
Proizvodi od celovitih žitarica se veoma sporo vare u organizmu što na naš mozak deluje kao pogonsko gorivo. Mozak sadrži 3 % vaše celokupne težine, a troši 20% energije, a ako često konzumirate proizvode od celovitih žitarica, nema bojazni. Kinoa i integralna riža su sjajan izvor ovih ugljikohidrata zdravih za vaš mozak.
“Guilty pleasure” namirnice
Crno vino, kafa i čokolada su prepuni antioksidanata koji pozitivno stimulišu vaše moždane ćelije. Naravno to nije razlog da preterujete, ali si povremeno priuštite uživanje u njima.
Plodovi mora
Ovde najviše mislimo na ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama, a to su tuna i losos, koje pored toga što nam čuvaju srce i krvne sudove povoljno utiču i na naše moždane ćelije.
Nagradite se povremeno ovim namirnicama, samim tim što su veoma ukusne pružiće vam trenutno zadovoljstvo.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian