Domaćice širom sveta koriste vrećice za pečenje, jer su zaista praktične. Međutim, ima i onih koji nisu baš naklonjeni takvoj vrsti pečenja. Saznajte zašto su vrećice za pečenje spas za svaku domaćicu, ali i zašto ih neke ne vole.
Ukus
Kada sve stavite u vrećicu, sve začine, meso, povrće – sve se kuva i peče i svom sosu, što odmah poboljšava ukus same hrane, a začini se najbolje sjedine sa ostalim sastojcima. Takođe, koristite manje začina nego inače, a dobićete isto tako bogat ukus.
Vreme i lakoća
Vrećice za pečenje štede vreme. Sve bude brže pečeno. One zadržavaju paru i sokove, a ponekad smanje vreme pripreme hrane gotovo u pola. Takođe, mnogo je lakše premestiti ono što ste pekli u vrećici na tanjir za služenje – samo na njemu razrežete vrećicu i uklonite je.
Čišćenje
Kada koristite vrećice nema prskanja po rerni, jakih mirisa, pare. Posuda u koju stavite vrećicu prilikom pečenja bude potpuno čista, jer sve ostaje u vrećici. Sa njima duže čuvate renu čistom i kuhinju mirisnom.
Jednostavne i lake za upotrebu
Ove vrećice nisu skupe, posebno kada uzmete u obzir da ćete uštedeti na čišćenju rerne i na električnoj energiji, jer skraćujete vreme pripreme jela. Na ovaj način, takođe, čuvate rernu, jer će te je manje ribati, grebati, strugati. Jednostavne su za upotrebu. Jedino što trebate paziti je da vas ne oprži para prilikom otvaranja vrećice.
Kritike
Ipak, nije sve tako šareno. Mnoge domaćice su odbile ideju da jela pakuju i peku u ovim vrećicama. Iako je potvrđeno da one ne ispuštaju nikakve štetne materije u hranu prilikom pečenja, mnogi nisu sigurni. Drugi, ipak, veruju da su ove vrećice u istom rangu kao i aluminijumska ili plastična folija – nisu savršene, ali ni opasne po zdravlje.