Potrebni sastojci:
(Za 4 osobe)
- 800 g mlevene junetine
- 1 čen belog luka
- Manja glavica crvenog luka
- Kašičica soli
- Biber
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 2 kašike paradajz pirea
- 2 veća jaja
- 1 šolja hlebnih mrvica
- ½ šolje vode
- Maslinovo ulje
- Za punjenje
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- Po želji – 4 lente slanine
Rernu uključite da se greje na 250C. U većoj posudi izmešajte meso, beli luk, crveni luk, so, biber, peršun, paradajz pire, dvoje jaja, hlebne mrvice i vodu pa ostavite smesu da odmara na sobnoj temperaturi desetak minuta.
Smesu nakon toga podelite na 4 jednake porcije.
Sveku porciju oblikujte u kuglu u kojoj ćete napraviti udubljenje za jedno kuvano jaje. Svako jaje dobro ušuškajte u meso i oblikujte male mesne rolate koje ćete slagati u vatrostalnu posudu.
Rolate premažite maslinovim uljem i stavite da se peku 15 minuta.
Dok se meso peče vi u tignju prepržite lente slanine kojima ćete prekriti mesne rolate i zapeći u rerni još pet minuta.
Poslužite sa krompir salatom ili pire krompirom.
Poslužite sa krompir salatom ili pire krompirom.