Open top menu
nedjelja, 29. prosinca 2013.

Potrebni sastojci:

(Za 4 osobe)
rolat2

  • 800 g mlevene junetine
  • 1 čen belog luka
  • Manja glavica crvenog luka
  • Kašičica soli
  • Biber
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 veća jaja
  • 1 šolja hlebnih mrvica
  • ½ šolje vode
  • Maslinovo ulje
  • Za punjenje
  • 4 tvrdo kuvana jajeta
  • Po želji – 4 lente slanine
Rernu uključite da se greje na 250C. U većoj posudi izmešajte meso, beli luk, crveni luk, so, biber, peršun, paradajz pire, dvoje jaja, hlebne mrvice i vodu pa ostavite smesu da odmara na sobnoj temperaturi desetak minuta.
Smesu nakon toga podelite na 4 jednake porcije.
Sveku porciju oblikujte u kuglu u kojoj ćete napraviti udubljenje za jedno kuvano jaje. Svako jaje dobro ušuškajte u meso i oblikujte male mesne rolate koje ćete slagati u vatrostalnu posudu.
Rolate premažite maslinovim uljem i stavite da se peku 15 minuta.
Dok se meso peče vi u tignju prepržite lente slanine kojima ćete prekriti mesne rolate i zapeći u rerni još pet minuta.
Poslužite sa krompir salatom ili pire krompirom.
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian