Open top menu
ponedjeljak, 13. siječnja 2014.


Kada vam treba nešto da vas zagreje i zasiti ova čorba sa testeninom i kobasicama je pravi izbor. Ukusi se spajaju u divnu mešavinu, koja se odlično slaže sa hrskavim tostom.

Sastojci:

Za čorbu:
čorba sa testeninom

  • 450 gr domaće svinjske kobasice
  • 3 šolje (od 250 ml) naseckanog crvenog luka
  • 4 čena belog luka, naseckana
  • 2 kašičice suvog origana
  • 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 790 gr paradajza (pečenog u rerni ili na grilu, mada možete koristiti i obareni)
  • 2 lista lovora
  • 6 šolji pilećeg bujona
  • 230 gr testenine
  • 1/2 šolje naseckanog bosiljka, svežeg
  • So i biber
Za mešavinu sireva:
  • 230 gr rikota sira (ili nekog sličnog)
  • 1/2 šolje sveže narendanog parmezana
  • 2 šolje iskomadanog mocarela sira
  • Malo soli i bibera
U šerpi pecite kobasice na srednjoj temperaturi, razdvajajući ih na komade dok se peku. Izbacite kašikom višak masnoće. Ubacite naseckani luk i dinstajte dok ne omekani. Dodajte i beli luk, origano i papriku, pa pomešajte. Ubacite i paradajz pire, promešajte i ostavite da krčka 3 do 4 minute.

Sada možete dodati i paradajz, lovorove listove i bujon. Pomešajte, pa pustite da zakuva. Smanjite temperaturu i ostavite da sve krčka 30 minuta. Dodajte neskuvanu testeninu i kuvajte u toj mešavini. Pazite samo da testeninu ne prekuvate, jer će supica postati pregusta. Dodajte i bosiljak, pa soli i bibera po ukusu.
Dok se testenina kuva pripremite mešavinu sireva. U posudici pomešajte rikotu, parmezan, so i biber (po želji).
Kada je testenina gotova, čorbicu skidate sa vatre i služite tako što prvo u tanjir stavite malo mešavine sireva, pa pospete mocarelom. Na kraju preko sireva sipate vruću čorbu.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian