Open top menu
ponedjeljak, 13. siječnja 2014.

Povrće iseckano na komadiće i tri savršena umaka? Ma, šta vam više treba. Donosimo vam recepte za ukusne umake.
.

ukusne umake
Med i senf

Ne može jednostavnije od ovog – pomešajte med i senf u odnosu 1:2 i pobiberite po želji.

“Žestoki” umak

Pomešajte: 1/4 šolje (od 250 ml) grčkog ili običnog jogurta ili majoneze, ½ kašike senfa sa celim semenkama slačice, 2 kašike meda, 1/2 kašičice belog luka u prahu, mrvicu kajenske paprike, pola kašike maslinovog ulja, pola kašike svežeg soka limuna i biber po ukusu.








Umak sa mirođijom

Pomešajte: 1/4 šolje grčkog jogurta ili kisele pavlake, 1 kašike suve mirođije, 1 kašičica mlevene slačice, malo belog luka u prahu (po želji), soli i limunovog soka po ukusu.
Ove umake služite uz sveže povrće: krastavce, brokoli, mrkvu, paprike, čeri paradajz, rotkvice, karfiol, … Mada, možete ih koristi i kao prelive za salate ili za sendviče.

Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian