Sastojci:
1/2(pola)
kg gotovih kora za pitu
1/2(pola)
kg sitnog sira
3
jajeta
1
kafena šoljica - ulja
3
kafene šoljice - kisele vode
2
kašičice soli
Priprema:
Pouljiti
okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti
zatim drugu koru, takođe je poprskati sa malo ulja, pa preko nje razbacati šaku
sitnog sira, staviti zatim sledeću koru, poprskati je, razbacati po njoj šaku
sira i tako redom, dok se ne utroše sve kore i sav sir (samo dole idu dvije
kore, pa sir, a posle ređati kora-sir-kora-sir,...).
Za
fil: Izmješati 3 cijela jajeta sa 1 šoljicom ulja, 3 šoljice kisele vode i 2
kašičice soli.
Tako
pripremljenu gibanicu odmah isjeći na 8 jednakih djelova i preliti prethodno
pripremljenim filom, tako da se on razlije, podjednako po cijeloj gibanici i da
popuni rupe između.
Staviti
gibanicu u rernu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada
je gotovo okrenuti je (ono što je bilo gore staviti dole) i poslužiti je.
(Kuharski recepti.blogspot.com)