Sastojci:
testo 500g lisnatog testa ja koristim Frikom gotovo lisnato
testo
nadev 6 sredjnjih jabuka,
1
kasicica cimeta,
2 kesice vanilinog secera,
5 kasike kristal secera( ja stavim
vise posto volimo sladje)
2 kasike pirincanog skorba,
jedna kocka butera za
przenje,
malo rastopljenog butera za premazivanje
Priprema:
1
Oljustiti
7 komada srednjih jabuka
2
Jabuke
izrendati u dublji stakleni sud
3
dodati cimet, vanilin ceser i kristal secer./slika/1703831/
U
izrendane jabuke dodajte cimet, vanilin secer i kristal secer dobro izmesati !
4
U
zagrejan tiganj stavite malu kocku butera da se istopi i zagreje
5
U
tako zagrejan buter dodajte pripremljene jabuke i kuvati oko 1min na tihoj
vatri
6
U
to dodajte 2 kasike pirincanog skroba kuvati jos 1 minut dok masta ne postane
gusta ostaviti da se prohladi
7
lisnato
testo razvite u tanku koru
8
Iseci testo na jednake trake /slika/1703843/
Lisnato
testo isecite na jednake trake
9
svaku
traku secite na 3 jednaka dela oko 10 cm duzine jedan deo izrezati poprecno.
Mlakom vodom prekrite ivice i jednog i drugog dela testa da se lakse zalepe
10
staviti pripremljene jabuke po sredini testa /slika/1703849/
Na
ne izrezanom delu stavite po sredini gotovu msu od jabuka
11
preklopite ga drugim izrezanim delom
/slika/1703851/
Prekriti
izrezanim delom
12
i
Ivice
pritisnuti vrhom viljuske da se lepo zalepe oba dela kako masa ne bi iscurela
tokom pecenja
13
Pripremljene
pitice premazati rastopljenim buterom
14
Sve
pitice poredjajte u podmacen pleh
15
Pitice
peci na 200 stepenu oko 10 minuta
16
ispecene
pitice premazati 3 puta rastopljenim buterom
17
Spremne
za mmmmm prijatno :)