Open top menu
četvrtak, 13. ožujka 2014.




Sastojci:
testo 500g lisnatog testa ja koristim Frikom gotovo lisnato testo  
nadev 6 sredjnjih jabuka, 
1 kasicica cimeta, 
2 kesice vanilinog secera, 
5 kasike kristal secera( ja stavim vise posto volimo sladje) 
2 kasike pirincanog skorba, 
jedna kocka butera za przenje, 
malo rastopljenog butera za premazivanje



Priprema:
Oljustiti 7 komada srednjih jabuka

2
Jabuke izrendati u dublji stakleni sud
3 dodati cimet, vanilin ceser i kristal secer./slika/1703831/
U izrendane jabuke dodajte cimet, vanilin secer i kristal secer dobro izmesati !

U zagrejan tiganj stavite malu kocku butera da se istopi i zagreje

U tako zagrejan buter dodajte pripremljene jabuke i kuvati oko 1min na tihoj vatri

U to dodajte 2 kasike pirincanog skroba kuvati jos 1 minut dok masta ne postane gusta ostaviti da se prohladi
lisnato testo razvite u tanku koru
8 Iseci testo na jednake trake /slika/1703843/
Lisnato testo isecite na jednake trake

9
svaku traku secite na 3 jednaka dela oko 10 cm duzine jedan deo izrezati poprecno. Mlakom vodom prekrite ivice i jednog i drugog dela testa da se lakse zalepe
10 staviti pripremljene jabuke po sredini testa /slika/1703849/
Na ne izrezanom delu stavite po sredini gotovu msu od jabuka
11 preklopite ga  drugim izrezanim delom /slika/1703851/
Prekriti izrezanim delom

12 i
Ivice pritisnuti vrhom viljuske da se lepo zalepe oba dela kako masa ne bi iscurela tokom pecenja

13 
Pripremljene pitice premazati rastopljenim buterom

14 
Sve pitice poredjajte u podmacen pleh

15
Pitice peci na 200 stepenu oko 10 minuta

16
ispecene pitice premazati 3 puta rastopljenim buterom

17 
Spremne za mmmmm prijatno :)


Izvor: http://www.coolinarika.com/
Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian