Open top menu
četvrtak, 6. ožujka 2014.



Tijesto:

         600 gr brašna,
         1 jaje,
         250 gr margarina
         1 kvasac
         1/2šalice mlakog mlijeka
         1/2 korice limuna
         2 žlice šećera
         1 žličica soli
         nadjev:
         oko 150 gr oraha, maka, lješnjaka ili rogača, malo grožđica
         1 dl mlijeka,
         po ukusu šećera,
         1 vanilja šećer,
                  posipanje: šećer u prahu





Tijesto:

 brašno, sol, šećer pomiješati, dodati jaje, otopljen margarin, koricu od limuna, mlako mlijeko i izmrvljen kvasac.
Umijesiti fino, glatko tijesto i pustiti ga da malo naraste.
Podijeliti ga na 4 loptice prije nadjevanja.

Nadjev:

mak, orahe, lješnjak ili rogač staviti u mlijeko i kuvati na niskoj temperaturi , miješajući.
Dodati šećera po želji i  vanilja šećera... dodati grožđice/ suvo grožđe

Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

Tijesto razvaljati i 3/4 kvadrata  premazati   nadjevom.
 Urolati , premazati žumanjcem i peći oko 20-25 minuta.


 Izvor: http://www.ruza123-cooking.blogspot.com.au/




Floating Vertical Bar With Share Buttons widget by techiterian